Джонсон заявив про можливість укласти нову угоду щодо Brexit

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що «є спосіб» укласти нову угоду з Brexit, оскільки він захищав рішення про призупинення роботи парламенту на п’ять тижнів.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що «є спосіб» укласти нову угоду з Brexit, оскільки він захищав рішення про призупинення роботи парламенту на п’ять тижнів.

Про це повідомляє BBC.

Королева Британії затвердила закон про відтермінування BrexitЗакон про відтермінування виходу Великобританії з Євросоюзу набув чинності, отримавши королівську санкцію Єлизавети II.

«Борис Джонсон поки наполягає на тому, що нова угода про Brexit цілком можлива. Адже британський прем'єр саме проводить переговори на цю тему з Арлен Фостером, главою демократів-юніоністів», — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Палата громад прийняла законопроект, що забороняє вихід Британії з ЄС без угоди і зобов’язує уряд перенести Brexit після встановленого 31 жовтня.

У відповідь Борис Джонсон закликав депутатів проголосувати за проведення дострокових парламентських виборів 15 жовтня. Також він заявив, що швидше за «помре в канаві», ніж перенесе Brexit.

Провал Джонсона в парламенті пов’язаний з тим, що він втратив робочу більшість після виходу чергового депутата з лав Консервативної партії.

Він пообіцяв «очистити» ряди Консервативної партії, виключивши з партії 21 депутата за голосування проти виходу Великої Британії з ЄС без угоди.

Борис Джонсон обіцяє вивести Велику Британію з Євросоюзу 31 жовтня, незалежно від того, чи вдасться йому укласти угоду з Брюсселем.

Значна частина британського парламенту вважає угоду з ЄС обов’язковою умовою Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: