Мендель розповіла, чи буде вибачитися за сутичку з журналістом

Читать на русском
Мендель відзначила, що коли мова про питання свободи слова, треба розуміти, де закінчується дискусія і починається цькування.

Прес-секретар президента Юлія Мендель заявила, що планує зустрітися з журналістом «Схем» Сергієм Андрушком та іншими журналістами після звернення Комітету ВР з питань свободи слова.

Про це вона повідомила журналісту Bihus.info

«Наскільки я зрозуміла, оскільки зі мною зв'язалися з Комітету ВР з питань свободи слова, ми маємо зустрітися з паном Андрушком, який зі мною зв'язувався, але жодного разу не говорив про якісь питання вибачення, не натякав на якісь образи, ... та з іншими журналістами. ... Я розумію ситуацію з Крістофером Міллером, хто третій журналіст - я не знаю», - сказала Мендель.

На її погляд, почалася якась маніпуляція. Вона відзначила, що коли мова про питання свободи слова, треба розуміти, де закінчується дискусія і починається цькування.

Прес-секретар наголосила, що рівень цькування не має нічого спільного з питанням свободи слова.

«Якщо в мене і була якась неправильна поведінка, вона не має викликати такого рівня цькування, булінгу і харрасменту. В даному випадку потрібно налагоджувати дорослий діалог між людьми», - заявила Мендель.

Четвертий місяць роботи президента: як Зеленський виконує обіцянкиЗвільнення полонених українців, парі з мером Дніпра, відкриття ринку землі та робота з парламентом: які обіцянки вдалося виконати Зеленському на четвертий місяць роботи.

Також, прес-секретар додала, що налагоджувати діалог «ми зможемо, коли почнемо говорити не лише про свободу слова, а й про стандарти журналістики».

Вона додала, що треба визначитися, де взагалі взялися усі ці ображені, тому що там настільки багато брехні і маніпуляцій.

«Будемо визначатися на Комітеті (на засіданні Комітету - ред.) з питань свободи слова, я прийду», - підсумувала вона.

Раніше, Національна спілка журналістів України (НСЖУ) закликала Офіс президента та прес-секретаря президента Юлію Мендель переглянути своє ставлення до журналістів. Також в НСЖУ закликають перепросити за некоректні заяви та прикрі ситуації, які відбулися.

Додамо, нардепи від партії «Слуга народу» вибрали колег спеціально для спілкування з пресою.

Як за підсумками четвертого місяця роботи Офіс президента виконував обіцянки, - на інфографіці.

Раніше ми вже підвели підсумки роботи безпосередньо президента і деталізували, які обіцянки він виконав і провалив протягом останнього місяця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: