Спілка журналістів вимагає від Мендель та Богдана вибачень

Читать на русском
Прес-секретаря і главу Офісу президента закликали переглянути ставлення до журналістів, перепросити за некоректні заяви та прикрі ситуації.

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) закликала Офіс президента та прес-секретаря президента Юлію Мендель переглянути своє ставлення до журналістів. Також в НСЖУ закликають перепросити за некоректні заяви та прикрі ситуації, які відбулися.

Про це в суботу, 28 вересня, заявив глава НСЖУ Сергій Томіленко на своїй сторінці в Facebook.

Так, Томіленко відреагував на вчорашні інциденти під час прес-конференції Володимира Зеленського, коли прес-секретар президента Юлія Мендель не дала журналістам задати питання президенту.

Глава НСЖУ наголосив, що прес-секретар президента не має права фізично заважати роботі журналістів.

Він акцентував, що «дружні обійми або відштовхування-відтягування – не поведінка, з якою журналісти повинні миритися».

Четвертий місяць роботи Офісу президента: як команда Зеленського виконує обіцянкиОбіцянки про подання декларації та реєстрацію законопроектів в Раді, створення Ради з питань свободи слова, квартири для звільнених в’язнів Кремля.

Окрім того, Томіленко підтримав позицію колег програми «Схеми»: корупція в деталях - RFERL і американським журналістом Christopher Miller, який працює в Києві для Радіо Свобода.

«Влада в усьому світі шукає формати, як уникнути неконтрольовані контакти з незалежними журналістами. І це природно. Чиновник (як і кожна людина) боїться незручних запитань. Але перешкоджання журналістській діяльності - найгірша з можливих реакцій влади», - написав Томіленко.

У зв'язку з цим він закликав прес-секретаря Юлію Мендель переглянути ставлення до журналістів, вибачитися за некоректні заяви та прикрі ситуації, які відбулися.

За його словами, нова команда влади повинна будувати коректні відносини з журналістами.

Нагадаємо, у прес-секретаря Зеленського сталася сутичка з журналістом. Юлія Мендель відштовхнула журналіста, який намагався поставити запитання президенту.

Також відзначимо, що Богдан вважає, що журналістика як четверта влада потребує люстрації.

Додамо, Кабінет Міністрів України зробив закритими засідання уряду для ЗМІ. Про всі прийняті рішення будуть повідомляти на брифінгах.

Раніше нардепи від партії «Слуга народу» вибрали колег спеціально для спілкування з пресою.

Як за підсумками четвертого місяця роботи Офіс президента виконував обіцянки, - на інфографіці.

Раніше ми вже підвели підсумки роботи безпосередньо президента і деталізували, які обіцянки він виконав і провалив протягом останнього місяця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: