Рада відправила на доопрацювання законопроект про «Пласт»

Читать на русском
Ветований Володимиром законопроект про підтримку і державне фінансування організації «Пласт», Рада відправила на доопрацювання в профільний комітет.

Ветований Володимиром Зеленським законопроект про підтримку і державне фінансування організації «Пласт», Рада відправила на доопрацювання в профільний комітет.

За це рішення проголосували 313 нардепів на вечірньому засіданні ВР 3 жовтня.

Зеленський запропонував Раді доопрацювати зазначений закон із метою визначення засад державної підтримки розвитку українського пластового (скаутського) руху.

Глава держави в своїх пропозиціях підкреслював, що аналіз змісту наведених положень закону свідчить про визнання Пласту єдиною в Україні скаутською громадською організацією.

При цьому, за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, на даний час в Україні зареєстровано низку скаутських організацій.

«Визначення ж законом однієї скаутської громадської організації як єдиної в Україні національної скаутської організації фактично створює переваги і привілеї для її функціонування і отримання нею держпідтримки, а також призводить до ризику неможливості створення і подальшої діяльності вже створених інших скаутських організацій, а потім й до обмеження права громадян на свободу об'єднання в такі громадські організації», - пояснив Зеленський.

Крім того, гарант наполягав на тому, що механізми держпідтримки «Пласту» не узгоджуються із частиною другою статті 95 Конституції України, згідно з якою виключно законом про держбюджет визначаються будь-які видатки держави на загальносуспільні потреби, розмір і цільове спрямування цих видатків.

Верховна рада 30 травня схвалила за основу і в цілому з техніко-юридичними правками законопроект №10184 «Про державне визнання і підтримку «Пласту» - Національної скаутської організації України».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: