Рада ухвалила зміни до КПК, запропоновані Зеленським: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада ухвалила в другому читанні президентський законопроект про зміни в кримінальному процесуальному законодавстві. Зокрема, закон скасовує «правки Лозового», які затягували строки досудового розслідування, а також надає право НАБУ і ДБР самостійно прослуховувати фігурантів антикорупційних справ. Відзначимо, що фінальна редакція закону не містить норму, яка дозволяє обшукувати або прослуховувати нардепів без згоди Ради. «Слово і Діло» подивилося, як розподілилися голоси в залі.

За закон проголосували 330 народних депутатів, ніхто не виступив проти, двоє утрималися, 44 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 234 голоси «За», двоє – не голосували, 15 – були відсутні. «Опозиційна платформа – За життя» дала 11 голосів, 25 – не голосували, 8 – були відсутні. Позафракційні дали 21 голос.

«Європейська солідарність» підтримала закон 20 голосами, 4 – не голосували, 3 – були відсутні. З «Батьківщини» «За» виступили 13 депутатів, один – не голосував, 10 – були відсутні.

За закон проголосували 16 членів групи «За майбутнє», двоє – були відсутні, 5 – не голосували. «Голос» дав 15 голосів, 4 – були відсутні, один – не голосував.

Нагадаємо, раніше ми проаналізували плюси і мінуси запропонованих змін до КПК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: