У ДБР оприлюднили подробиці справ проти Порошенка

Читать на русском
ДБР проводить досудове розслідування щодо 12 кримінальних проваджень, в яких фігурує п’ятий президент Петро Порошенко.

Державне бюро розслідувань проводить досудове розслідування щодо 12 кримінальних проваджень, в яких фігурує п’ятий президент Петро Порошенко.

Про це йдеться у відповіді ДБР на запит «Українських Новин».

Інцидент у Керченській протоці: з ОПУ вилучили копії документівЗа словами директора ДБР, слідчі вилучають багато документів, які становлять державну таємницю і вони вилучаються не тільки в одному органі.

Мова йде про те, що досліджуються обставини організації проходу кораблів Військово-морських сил через Керченську протоку 25 листопада 2018 року, можливого ухилення від сплати податків і подальшої легалізації доходів під час укладання угоди щодо продажу заводу «Кузня на Рибальському» і телеканалу «Прямий».

Розслідується справа про неправомірний вплив Порошенка під час проведення конкурсного відбору кандидатів при призначенні членів Вищої ради правосуддя, втручання в роботу суддів Апеляційного суду Києва, Окружного адміністративного суду Києва у справі про націоналізацію Приватбанку, а також про втручання в роботу суддів шляхом несвоєчасного призначення на посади.

Перевіряються ймовірні порушення при направленні подання на призначення колишнього прем'єр-міністра Володимира Гройсмана до Верховної ради за відсутності коаліції в парламенті та порушення при скасуванні розпоряджень Первомайської районної державної адміністрації при зарахування земельної ділянки загальною площею 1 500 га до земель запасу державної власності.

Крім того, ДБР займається розслідуванням справ про можливу втрату матеріальних носіїв секретної інформації, протиправне заволодіння майном бази «Івушка» Українського товариства сліпих, а також про можливий незаконний перетин кордону із використанням завідомо підроблених документів.

Водночас ДБР зазначає, що слідчі не дали дозволу на розголошення інформації про проведення обшуків та експертиз для недопущення порушення прав учасників кримінальних проваджень.

Нагадаємо, п’ятий президент України Петро Порошенко знову не прийшов на допит до Державного бюро розслідувань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: