Порошенко не з'явився на допит у справі про інцидент в Керченській протоці

Читать на русском
Колишній президент України Петро Порошенко в п'ятницю, 27 вересня, знову не прийшов на допит в Держбюро розслідувань.

Колишній президент України Петро Порошенко в п'ятницю, 27 вересня, знову не прийшов на допит в Держбюро розслідувань.

Про це повідомила прес-секретар відомства Анжеліка Іванова.

Раніше Порошенко давав свідчення у справі про продаж заводу «Кузня на Рибальському» і ухилення від сплати податків при придбанні телеканалу «Прямий», а також про зловживання владою і службовими повноваженнями.

«Перевіряється можливе вчинення правопорушення посадовими особами, в тому числі п'ятим президентом України, саме під час організації проведення переходу кораблів військово-морських сил України через Керченську протоку... У цьому кримінальному провадженні його повинні були допитати в статусі свідка. Він на допит не прийшов», - сказала Іванова в п'ятницю в ході спілкування з журналістами.

За її словами, адвокат Порошенко повідомив, що колишній президент перебуває за кордоном, в зв'язку з цим не прийшов на допит. При цьому Іванова зазначила, що про дату допиту Порошенко був проінформований заздалегідь.

Нагадаємо, на позаминулому тижні Порошенко прийшов на допит, проігнорувавши три попередніх виклики. В той же день в офісі його банку в Києві провели обшуки у справі про продаж заводу Кузня на Рибальському.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: