Відмова в арешті менеджера ДТЕК: суд передав скаргу САП до ВАКС

Читать на русском
Апеляційний суд Києва відправив до Антикорупційного суду скаргу прокурора на відмову суду заарештувати менеджера групи компаній Ріната Ахметова.

Суд передав до апеляційної палати Вищого антикорупційного суду скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на відмову суду взяти під варту радника генерального директора ТОВ «ДТЕК Східенерго» Бориса Лісового.

Таке рішення ухвалив Київський апеляційний суд, повідомили журналісту «Слово і Діло» в САП.

Як відомо, 8 серпня НАБУ заочно повідомило про підозру Лісовому. Тому його та інших підозрюваних, які перебували за кордоном, викликали до НАБУ. Пізніше суд відпустив його після застави у розмірі 10 млн грн. Вказану суму за підозрюваного внесла компанія ДТЕК.

Тому САП подала апеляційну скаргу, яку КАС передав до Антикорупційного суду. Наразі скарга не призначена до розгляду.

Нагадаємо, на обґрунтованість підозри Лісовому детектив зібрав і долучив наступні докази: лист ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго», якою НКРЕКП надано пропозицію до проєкту порядку від 5 листопада 2015 року, зокрема, щодо врахування у ціні енергетичного вугілля витрат з його фрахту й перевалки на усі обсяги; листи ПАТ «Донбасенерго» та ДП «Енергоринок» від 17 грудня і 18 грудня 2015 року; протокол огляду від 15 січня 2018 року жорстких дисків, які вилучили у ексголови НКРЕКП Дмитра Вовка, ексчлена Нацкомісії Володимира Євдокімова та інших, де знайшли активне листування фігурантів; лист ПАТ «Донбасенерго» від 24 червня 2019 року; звіт з економічного дослідження «Механізм ціноутворення на енергетичне вугілля для виробництва електроенергії та оцінка наслідків його застосування для економіки України», складений Інститутом економіки та прогнозування НАН України; висновок експерта Українського НДІ спеціальної техніки та судових експертиз СБУ; висновок експерта ДНДЕКЦ МВС України; протоколи допитів свідків, а також інші докази.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: