Макрон розповів про свою зустріч із Сенцовим

Читать на русском
На сесії ПАРЄ президент Франції Еммануель Макрон розповів про свою зустріч зі звільненим українським політв'язнем і режисером Олегом Сенцовим.

На сесії ПАРЄ президент Франції Еммануель Макрон розповів про свою зустріч зі звільненим українським політв'язнем і режисером Олегом Сенцовим. Також він підтримав повернення РФ до ПАРЄ.

Про це інформує сайт Парламентської асамблеї у вівторок, 1 жовтня.

За повідомленням, Макрон і Сенцов зустрілися в кулуарах осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи в Страсбурзі. Під час розмови президент Франції похвалив Сенцова за прагнення боротися за людську гідність і свободу.

«Сенцов вірить, що свобода інших людей настільки ж важлива, як і власна свобода», - сказав Макрон вже в ході виступу перед депутатами ПАРЄ.

Також, під час свого виступу Макрон заявив, що рішення Ради Європи відновити членство російської делегації в ПАРЄ не є «порожнім жестом». За його словами, діалог із Москвою важливий для підтримки цілісності Європи.

Президент Франції висловив надію, що Росія дотримуватиметься правил Ради Європи та сприятиме вирішенню конфліктів на території Європи. Саме діалог із Москвою, за словами французького президента, дозволив провести обмін між Росією і Україною.

Раніше Макрон заявив про прогрес у діалозі між Києвом і Москвою.

Також нагадаємо, Макрон привітав обмін полоненими між Україною і РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: