Макрон привітав обмін полоненими

Читать на русском
Макрон привітав звільнення Сенцова і пообіцяв, що Франція і Німеччина активізують зусилля в нормандському форматі для прогресу в Мінську.

Франція і Німеччина активізують зусилля в нормандському форматі для прогресу в реалізації мінських угод.

Про це, коментуючи обмін полоненими, заявив президент Франції Емманюель Макрон, повідомляє пресслужба Єлисейського палацу.

Зокрема, Макрон привітав обмін полоненими між Росією і Україною, назвавши його вирішальним кроком у відновленні конструктивного діалогу, який повинен бути продовжений в найближчі тижні.

«Франція разом з Німеччиною активізує свої зусилля в нормандському форматі для подальшого прогресу і реалізації політичного компонента мінських угод», - йдеться в заяві.

Крім того, Макрон на своїй сторінці у Тwitter окремо відзначив, що вітає звільнення режисера Олега Сенцова в рамках обміну полоненими.

«Ми завжди були на його боці», - написав він.

Як повідомлялося, 7 вересня в аеропорту Бориспіль приземлився літак із звільненими українцями. Їх зустрічали родичі і керівництво країни.

Нагадаємо, з Києва і Москви синхронно вилетіли літаки з ув'язненими, які були звільнені обома країнами в рамках обміну утримуваними особами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: