Справа АМПУ: суд залишив анульованою угоду держпідприємства на 290 млн грн

Читать на русском
Столичний Госпсуд не побачив підстав для зміни рішення, яким був задоволений позов Національного бюро у справі АМПУ.

Господарський суд залишив недійсною угоду між Адміністрацією морських портів України та компанією «Техморгідстрой Миколаїв» про проведення робіт із днопоглиблення вартістю в 290 млн грн, розірвання якого добилося Національне антикорупційне бюро.

Таке рішення 18 вересня ухвалив Госпсуд Києва за заявою приватної фірми про перегляд рішення, повідомляє «Слово і Діло».

Так, фірма «Техморгідстрой Миколаїв» вказала, що Конституційний суд визнав незаконними повноваження НАБУ про подачу позовів до Госпсуду з вимогою визнання недійсним договорів. Тому компанія просила переглянути рішення про визнання недійсної угоди на 290 млн грн.

Вивчивши заяву, суд відмовив у її задоволенні. Суддя вказав, що це рішення вже набуло чинності. До того ж, суд зауважив, що частиною 1 статті 216 Цивільного кодексу України визначено, що недійсний правочин не створює юридичних наслідків, крім тих, що пов'язані з його недійсністю.

Нагадаємо, Верховний суд залишив анульованою угоду АМПУ на 290 млн грн. Також суд залишив анульованим й інший договір АМПУ на 712 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: