Адвокат хотів обмежити НАБУ в розслідуванні справи порту «Південний»

Читать на русском
Захисники одного з фігурантів справи морського порту намагалися встановити Національному бюро строк для завершення розслідування.
морський порт «Південний»

Суд відмовив адвокату у встановленні Національному антикорупційному бюро та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі строку для завершення розслідування справи морського торговельного порту «Південний».

Таке рішення 20 вересня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Андрій Біцюк, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується у документі, адвокат подав до суду клопотання про обмеження НАБУ і САП строків для завершення справи порту «Південний». Вказане клопотання він подав в інтересах особи, яка фігурує у справі. На думку адвоката, його клієнт є особою, права та законні інтереси якої обмежуються під час розслідування, оскільки про підозру фігуранту не повідомили. Захисник також вказує, що з часу внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань минуло більше 23 місяців, однак за весь цей час детективами НАБУ не проведено всіх слідчих та процесуальних дій, необхідних для встановлення обставин справи.

Своєю чергою детектив НАБУ проти задоволення клопотання заперечував. Він вказав, що ним вживаються заходи для повного, всебічного та об'єктивного розслідування. Наразі у справі призначено судові експертизи, проведення яких триває й досі.

Вивчивши клопотання, суддя відмовив у його задоволенні.

Нагадаємо, в травні 2018 року НАБУ проводило обшуки в порту «Південний». Пізніше у Національному бюро розповіли, в рамках якої справи обшукували порт. Також в ході розслідування цієї справи детективи обшукали приміщення приватної фірми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: