У НАБУ розповіли, в рамках якої справи обшукували порт «Южний»

Читать на русском
В Антикорупційному бюро повідомили, що проводили слідчі дії в державному підприємстві у справі про розкрадання.

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП зараз проводять обшуки і здійснюють інші процесуальні дії в Одеській області в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливого заволодіння 100 мільйонами гривень посадовцями державного підприємства «Морський торговельний порт «Южний».

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі Бюро.

«Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП наразі проводять обшуки та здійснюють інші процесуальні дії в Одеській області в рамках розслідування кримінального провадження за фактом імовірного вчинення службовими особами ДП «МТП «Южний» кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України («привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»)», – зазначили у відомстві.

За даними слідства, посадові особи порту «Южний» за попередньою змовою з посадовцями приватних компаній через підконтрольні фірми-посередники протягом 2017-2018 років організували низку закупівель за завищеними цінами товарів, робіт і послуг за рахунок державного підприємства. В результаті, як вважають детективи НАБУ, посадові особи «Южного» могли заволодіти грошовими коштами підприємства в розмірі близько 100 млн грн.

Розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ здійснюють з вересня 2017 року.

Нагадаємо, в порту «Южний» розповіли деталі обшуків НАБУ.

Раніше джерело журналіста «Слова і Діла» в правоохоронних органах повідомив про обшуки НАБУ в порту «Южний».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: