Що стоїть за швидкоплинною відставкою Данилюка?

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Олександра Данилюка на посаді міністра фінансів чи в ролі секретаря РНБО складно назвати м'яким і пухнастим, але в ОПУ дедалі частіше йдуть шляхом призначення перевірених людей, технократи йдуть.

Так прокоментував «Слово і Діло» політичний аналітик Валентин Краснопьоров відставку Олександра Данилюка.

На думку аналітика, Данилюка можна віднести до типу людей, який рано чи пізно все одно пішов би зі скандалом або розбіжностями.

«Данилюк – складна персона. Він посварився з попередньою владою, не зміг порозумітися з новою владою. Довіри до нього не було. Однак його відставка зараз – дуже швидкоплинна. Він навіть року не працював», – сказав експерт.

Він назвав другорядною версію про те, що за відставкою стоїть конфлікт з оточенням президента і Богданом.

На його погляд, у звільненні Данилюка не варто шукати замислуватих причин, все на поверхні. Експерт вказав, що Данилюк був одним з архітекторів повернення ПриватБанку.

Перший пішов. Колонка Леоніда ШвецяОлександр Данилюк потроху заробляє репутацію людини, чиї амбіції весь час стикаються з непереборними перешкодами.

«Якщо зараз буде якийсь поворот, винною виявиться держава, Порошенко і Данилюк як один із співавторів. Справа в цілому ряді авторитетних суб'єктів, які показували слабкість «Привату» і махінації Коломойського. Сьогодні ніхто нічого прямо не говорить, але очевидно, що питання банку лобіюється та ведуться якісь домовленості з олігархом», – пояснив Краснопьоров.

Експерт не виключив, що влада домовлятиметься з Коломойським щодо ПриватБанку, це призведе до негативних економічних наслідків в Україні.

Він нагадав про те, що макроекономічні показники будуть непрогнозованими, про це застерігали МВФ, ЄБРР та інші міжнародні структури.

Аналітик припустив, що Данилюк розуміє до чого призведе сценарій «компромісу» з Коломойським щодо «Привату» і не хоче підривати свого авторитету, адже секретар РНБО відповідає за безпеку країни.

«З іншого боку, якщо Данилюк бачить проблему, то чому не сказати прямо. Він знає, але мовчить», – підсумував Валентин Краснопьоров.

Як повідомлялося, заяву про відставку Олександр Данилюк написав на ім'я президента України перед початком робочого візиту Володимира Зеленського в США для участі в 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

За неофіційними даними, Данилюк може стати послом України в Сполучених Штатах Америки.

Більше про відставку Данилюка читайте в авторській колонці Леоніда Швеця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: