Змінили порядок перетину лінії розмежування для дітей до 16 років

Читать на русском
В Україні з 29 жовтня зміняться правила перетину лінії розмежування для дітей до 16 років на Донбасі. Відповідну постанову ухвалив Кабмін.

В Україні з 29 жовтня зміняться правила перетину лінії розмежування для дітей віком до 16 років на Донбасі. Відповідну постанову ухвалив Кабмін.

Про це сказав в інтерв'ю LIGA.net речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

«Для того, щоб дитина змогла перетнути лінію розмежування, їй необхідний буде паспорт громадянина України або закордонний паспорт, або проїзний документ дитини також може використовуватися», - сказав Демченко.

За його словами, зараз міграційна служба не видає проїзних документів.

«Але ті документи, які були видані раніше, є дійсними, також із ними діти мають право перетинати лінію розмежування», - уточнив Демченко.

Чиновник підкреслив, що дітям перетнути лінію розмежування в напрямку тимчасово окупованої території Донбасу можна буде тільки за цими документами із 29 жовтня. До цього періоду - за умови пред'явлення свідоцтва про народження.

«Є моменти, коли діти не мають паспортів, тому прикордонники пропускатимуть їх за свідоцтвами про народження в напрямку підконтрольної території України для того, щоб люди могли здати документи на отримання паспорту або закордонного паспорту залежно від віку», - сказав Демченко.

Спікер Держприкордонслужби додав, що в разі їх повернення на тимчасово окуповану територію, прикордонники пропускатимуть дітей за наявності довідки, яку видає міграційна служба про те, що були здані документи на отримання паспорту або закордонного паспорта.

«Люди можуть приїхати, здати документи на паспорт, повернутися, маючи при собі цю довідку. Коли вони вже поїдуть безпосередньо отримувати паспорт, то вони також показують цю довідку або фактично свідоцтво про народження, і перетинають в такий спосіб лінію розмежування», - розповів Демченко.

Раніше було названо найпоширенішу причину відмови українцям у перетині кордону.

Також нагадаємо, Рада криміналізувала незаконний перетин держкордону силовиками з РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: