Рада криміналізувала незаконний перетин держкордону силовиками з РФ

Читать на русском
Якщо таке порушення було вчинене повторно або групою осіб, відповідальність посилюється – позбавлення волі від 3 до 5 років.

Верховна Рада ухвалила закон №7017, яким запровадила кримінальну відповідальність за незаконне перетинання державного кордону представниками силових відомств країни-агресора з метою завдати шкоди Україні.

За проголосували 243 народних депутати, пише «Слово і Діло».

Законопроект передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 3 років за перетин держкордону з метою заподіяння шкоди інтересам держави або особою, якій заборонений в'їзд на територію України, або представниками підрозділів збройних сил чи інших силових відомств держави-агресора будь-яким способом поза пунктами пропуску або без необхідних документів або з документами, що містять недостовірну інформацію.

Якщо таке порушення було вчинене повторно або групою осіб, відповідальність посилюється – позбавлення волі від 3 до 5 років. Найсуворіше покарання передбачається за описане порушення із застосуванням зброї – позбавлення волі до 8 років. Закон набуде чинності наступного дня після його офіційного опублікування.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко закликав кримінально карати за незаконний перетин кордону.

Також нагадаємо, морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя візьмуть під охорону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: