Назвали найчастішу причину відмови українцям у перетині кордону

Читать на русском
Найчастіше українські громадяни під час спроби перетину кордону отримують відмову через нездатність підтвердити свою мету поїздки.

Найчастіше українські громадяни під час спроби перетину кордону отримують відмову через нездатність підтвердити свою мету поїздки.

Про це заявила на прес-конференції виконавчий директор громадської організації «Європа без бар'єрів» Ірина Сушко, повідомляє в п'ятницю, 15 березня, «Слово і Діло».

«Фактор рідної землі»: навіщо РФ посилює війська на кордонах з УкраїноюРосія продовжує посилювати війська, що в будь-який момент можуть напасти на Україну зі сходу, півночі та півдня.

«Чому найчастіше відмовляють? Найчастіше тому, що не всі можуть підтвердити свою мету візиту. Не треба забувати, що, хоча й віза як перший фільтр скасована, проте на кордоні перевірка все одно здійснюється. Необхідно пам'ятати, що з собою слід мати підтверджуючі документи і перед поїздкою бажано подивитися на цей перелік документів», - зазначила вона.

За словами експерта, «ніхто не відміняв необхідність підготовки до поїздки».

«Коли ми говоримо про пожвавлення пересування людей за кордон, в цілому, за даними ДПСУ, на 6% відбулося це зростання в 2018 році. У той же час ми маємо говорити і про не зовсім приємні речі, пов'язані з відмовами на кордоні. І ось якраз тут ми вдаємося до джерела Frontex (Європейське агентство з охорони зовнішніх кордонів країн-членів ЄС - ред.), яке свідчить про те, що в 2018 році число таких відмов відповідало 55%, а якщо говорити про загальну кількість осіб - це орієнтовно 57 тис. Можемо говорити про те, що зріс рівень відмов», - заявила Сушко.

Відзначимо, силовики посилять охорону кордонів за два тижні до виборів.

Також нагадаємо, що на кордоні з Кримом затримали сепаратиста.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: