Зведення штабу ООС 28 вересня: 24 обстріли, є загиблий

Читать на русском
У цілому зафіксовано, що збройні формування Російської Федерації і її найманці 24 рази порушили режим припинення вогню.

27 вересня, на Донбасі, в районі проведення операції Об'єднаних сил під час ворожого обстрілу один військовослужбовець отримав смертельне поранення.

Про це передає прес-центр ООС вранці в суботу, 28 вересня.

Карта ООС: ситуація на сході України на 27 вересняСитуація на сході країни на 27 вересня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Відзначається, що обставини з'ясовуються робочою групою військової служби правопорядку Збройних сил України.

У цілому зафіксовано, що збройні формування Російської Федерації і її найманці 24 рази порушили режим припинення вогню. Застосовувалися заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм і 82 мм. Також обстріли велися з озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано три обстріли поблизу Водяного, по два поблизу Богданівки і Павлопіля, а також по одному обстрілу біля Харчовика, Мар'їнки, Авдіївки, Лебединського, Новотроїцького.

Тричі противник обстрілював українські позиції поблизу Луганського. Близько Південного вогонь вівся з протитанкового ракетного комплексу. Зафіксовані обстріли також неподалік Травневого, Новозванівки, Новотошківського.

«Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації і її найманці 6 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем і стрілецької зброї», - відзначили в ВЗГ.

Два обстрілу зафіксовані неподалік Мар'їнки, по одному - у районі Лебединського, Водяного, Павлопіля, Новолуганське.

Раніше міністр соцполітики розповіла про виплату пенсій на Донбасі.

Також нагадаємо, в Кремлі оцінили ідею Лукашенка про введення миротворців на Донбас.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: