Лукашенко готовий відновлювати Донбас і відрядити миротворців

Читать на русском
Білорусь готова взяти участь у відбудові інфраструктури Донбасу і робить все залежне від неї для досягнення миру в Україні.

Білорусь готова взяти участь у відбудові інфраструктури Донбасу і робить все залежне від неї для досягнення миру в Україні.

Про це в четвер, 26 вересня, заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з представниками українських ЗМІ, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, Білорусь зацікавлена в мирі та стабільності на території України.

«Я не раз говорив, що Білорусь зацікавлена в міцному світі і стабільності у наших українських друзів. Ця позиція базується не тільки на платформі добросусідства. Нинішній конфлікт на сході України - це біль в серцях білорусів. Наш біль», - повідомив Лукашенко.

Він також зазначив, що Білорусь продовжить робити все від неї залежне для досягнення миру в Україні. Зокрема, забезпечувати роботу тристоронньої контактної групи в Мінську, надавати гуманітарну допомогу, брати участь у відновленні інфраструктури Донбасу.

Також Лукашенко заявив про готовність відправити миротворців на Донбас для контролю ділянки україно-російського кордону.

«Якщо ви хочете, щоб ми закрили кордон 400 кілометрів між Україною і Росією, яка зараз не контролюється владою України, ми закриємо цю межу. Хоч для мене це велика проблема вплутуватися в цей конфлікт, але ми готові ввести туди миротворців, прикордонників, війська, як хочете, але ми готові закрити цю ділянку кордону, якщо буде згода двох сторін», - сказав президент.

Раніше Лукашенко заявляв, що врегулювати конфлікт на Донбасі без США не вийде.

Також у Лукашенка спростували плани створення конфедерації з РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: