Міністр соцполітики розповіла про виплату пенсій на Донбасі

Читать на русском
Юлія Соколовська, міністр соціальної політики, повідомила, коли будуть відновлені виплати пенсій на окупованій частині Донбасу.

Юлія Соколовська, міністр соціальної політики, повідомила, коли будуть відновлені виплати пенсій на окупованій частині Донбасу.

Про це вона розповіла в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

Як змінювався дефіцит Пенсійного фонду у 2014-2019 рокахДефіцит Пенсійного фонду в цьому році очікується на рівні 30 млрд гривень. Рекордний за п'ять років був в 2016-му – 85,6 млрд гривень.

За її словами, питання про пенсії для жителів тимчасово окупованих територій можна буде отримати після формування спільної урядової політики щодо цих територій.

«У нас були стратегічні сесії з міністрами в рамках підготовки програми дій уряду. Ви зараз питаєте про шматочок великої політики: чи будуть виплачуватися пенсії. Так ось, відповідь на питання про пенсії можна буде отримати тільки після того, як буде сформована загальна урядова політика щодо роботи з тимчасово окупованими територіями», - сказала Соколовська.

Точної кількості пенсіонерів на непідконтрольних територіях вона не змогла назвати, проте розповіла, що близько 120 тисяч пенсіонерів окупованого Донбасу ніколи не зверталися щодо пенсії.

Раніше в парламенті анонсували індексацію пенсій.

Також нагадаємо, стало відомо, на скільки підвищать мінімальну пенсію в 2020 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: