У Мінську обговорять виплати пенсій мешканцям ОРДЛО

Читать на русском
У середу на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську відбудуться перемовини щодо спрощення отримання пенсій мешканцями тимчасово окупованих територій Донбасу.

У середу, 18 вересня, на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську відбудуться перемовини щодо спрощення отримання пенсій мешканцями тимчасово окупованих територій Донбасу.

Про це заявила представник Кабінету міністрів у Верховній раді Ірина Верещук в ефірі «112-Україна».

Пенсії та пільги: що обіцяють партії на виборах-2019Пенсії 7 тисяч гривень, накопичувальну систему зі щорічною індексацією та 400 тисяч гривень за третю дитину щедро обіцяють політсили, які можуть пройти до парламенту.

Вона повідомила, що переговори будуть спрямовані на те, щоб жителі окупованих територій отримували пенсії в електронному форматі.

«Людям сьогодні дуже важко отримати пенсії. Вони змушені сюди виїжджати на підконтрольну територію раз на два місяці. Тому наразі мова йде про те, щоб зробити це раз на рік. Окрім того, отримати це в електронній формі. Завтра це стане предметом перемовин в Мінську в ТКГ», - заявила Верещук.

Раніше повідомлялося, що головними питаннями завтрашньої зустрічі у Мінську будуть безпека та звільнення утримуваних осіб.

Нагадаємо, раніше Зеленський озвучив кроки на шляху до миру на Донбасі.

Також ЗМІ писали, що на ТКГ у Мінську, ймовірно, будуть узгоджені терміни розведення військ, а також затверджена і підписана єдина редакція «формули Штайнмайера».

Як результат перша зустріч президентів України та РФ Володимира Зеленського і Володимира Путіна може бути запланована на жовтень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: