У парламенті анонсували індексацію пенсій

Читать на русском
Підвищення пенсій буде, в березні ми будемо індексувати. В тому числі, підвищення пенсій буде відбуватися за рахунок зростання прожиткового мінімуму — Третьякова.

У березні наступного, 2020 року, в результаті індексації пенсії зростуть на 12-13%.

Безкоштовна комуналка для пенсіонерів: чи реально та в чому ризикМалозабезпеченим літнім людям після 70 років пропонують надати нові пільги. Зокрема, пенсіонери, старші за 70 років, можуть бути повністю звільнені від оплати компослуг. Про ініціативу ОПУ поговорили з експертами.

Про це в понеділок, 23 вересня, заявила нардеп, голова парламентського комітету із питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, повідомляє УНН.

«Підвищення пенсій буде, в березні ми будемо індексувати. В тому числі, підвищення пенсій буде відбуватися за рахунок зростання прожиткового мінімуму. До речі, ми його вперше в статті 7 про Державний бюджет проанонсували як чесний прожитковий мінімум... Думаю, це (підвищення пенсій - ред.) десь на 12-13% - це половина від інфляції в цьому році і половина від зростання фонду заробітної плати», - зазначила Третьякова.

За її словами, парламент дав установку уряду «рішуче подолати цю різницю» між сьогоднішнім прожитковим мінімумом і тим реальним прожитковим мінімумом, який влада має забезпечити пенсіонерам відповідно до норм Конституції.

Раніше Пристайко запевнив, що Україна відновить виплату пенсій на Донбасі.

Також нагадаємо, Кабмін запустив послугу е-пенсія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: