САП скерувала до ВАКС справу «Укркосмосу»

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура направила чергову справу на розгляд Антикорсуду про нанесення понад 8 млн доларів збитків.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження про нанесення державному підприємству «Укркосмос» збитків на суму 8,245 млн доларів.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«Прокурорами САП скеровано до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом зриву виконання програми із запуску Національної системи супутникового зв’язку, ключовим елементом якого мав би стати перший український геостаціонарний супутник «Либідь», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що колишньому директору держпідприємства Сергію Капштику детективи НАБУ та прокурори САП інкримінують зловживання службовим становищем на користь офшорної компанії, власником якої був його позаштатний радник Михайло Гріншпон.

Гріншпону, крім організації цього злочину, також інкриміновано розтрату забезпечених урядовою гарантією коштів у розмірі 8,245 млн дол. та їх подальше відмивання (легалізацію).

Нагадаємо, у лютому НАБУ завершило розслідувати справу «Укркосмосу». Тоді ж суд арештував півквартири ексдиректора «Укркосмосу», а також інше майно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: