У МЗС назвали головну мету України щодо НАТО

Читать на русском
За словами заступника міністра, зрозуміло, як важливо залишатися сильними і об'єднаними, аби протистояти цій загрозі сучасному міжнародному співтовариству.

Мета України - отримати членство в НАТО, цей курс не змінився.

Таку заяву зробив заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок під час конференції в Києві в четвер, 26 вересня, передає УНН.

«Нас там не чекають»: чи можуть в ОПУ переглянути курс на НАТОУкраїна повинна переглянути підхід до відносин з НАТО і відмовитися від ідеї вступити в альянс, вважає нардеп від Слуги народу, представник Кабміну в ВР Ірина Верещук.

«Україна - це четвертий фронт протистояння російській війні проти всієї демократичної громадськості. Ця війна не почалася в 2014-му, але набагато раніше, навіть не в 2008 році, коли ми всі зупиняли армію на шляху до Тбілісі», - сказав дипломат.

За словами заступника міністра, зрозуміло, як важливо залишатися сильними і об'єднаними, аби протистояти цій загрозі сучасному міжнародному співтовариству.

«Важливо для нас, і було важливо під час всіх негараздів, в які потрапила Україна у 2014 році, що НАТО стояло на стороні України, підтримуючи нас не тільки політично, а й практично, включаючи сферу протистояння гібридним загрозам від РФ. Ми вчилися разом, як реагувати на ці асиметричні дії з метою дестабілізації нашої країни і всієї Європи, не кажучи про цілий світ. І ми продовжимо кооперацію із нашими друзями і партнерами по Альянсу. Ми чітко заявили, що наша остаточна мета - це отримати членство в НАТО. Тактика може відрізнятися, але мета залишається незмінною. І я б хотів підтвердити її тут зараз, щоб перешкодити подальшим спекуляціям щодо нашого рішення продовжувати подальшу співпрацю та інтеграцію», - підкреслив Божок.

Раніше міністр оборони розповів про перехід на стандарти НАТО.

Також нагадаємо, була названа дата засідання ради НАТО в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: