Безпековий договір: Порошенко критикує нову владу за намір, який не виконав сам

Читать на русском
Петро Порошенко 5 років тому обіцяв новий договір з безпеки, не виконав обіцянку, а тепер критикує схожу ідею від команди Володимира Зеленського.

П'ятий президент України і народний депутат Петро Порошенко кардинально змінив свою позицію щодо необхідності для України підписати новий міжнародний договір з безпеки.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Нагадаємо, що в команді нового президента Володимира Зеленського планують домагатися підписання багатостороннього міжнародного договору, в якому провідні країни світу зобов'язалися б гарантувати територіальну цілісність України.

Маніпулюють всі, навіть Порошенко (хто б міг подумати) — майстер-клас від п'ятого президентаСлово і Діло

А ось Порошенко вважає, що такий договір не потрібен. «Зараз прозвучала дуже цікава думка про те, що нам потрібно всеосяжна потужна безпекова угода, яка б надійно захищала інтереси України. Вони думають, яким чином цю угоду сформулювати. Претендуючи на те, що я щось розумію в дипломатії, я хочу порадити. Було дві надійні угоди з безпеки: Вашингтонський договір і Варшавський договір. Вашингтонський договір – це потужний, ефективний чинний договір, який був підписаний в 1949 році. Підпишіть, приєднаєтеся і не треба винаходити велосипед – його не існує», – заявив він.

Але Петро Олексійович забув, що в 2014 році, ще тільки вступаючи на посаду президента, він сам обіцяв замість Будапештського меморандуму підписати новий договір. «Я використаю весь свій дипломатичний досвід, щоб забезпечити підписання міжнародного договору, який прийшов би на зміну Будапештському меморандуму. Такий договір повинен надати прямі і надійні гарантії миру і безпеки, до військової підтримки в разі загрози територіальній цілісності», – говорив Порошенко у своїй інавгураційній промові.

Обіцянку він у підсумку провалив. Але цікаво, як різко після закінчення президентського терміну змінилася його думка з цього питання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: