Порошенко розповів про безпекову угоду для України

Читать на русском
Порошенко вважає, що не потрібно підписувати новий міжнародний договір для України. За словами політика, безпекова угода вже є.
Фото «Слово і Діло».

П'ятий президент України Петро Порошенко вважає, що не потрібно підписувати новий міжнародний договір для України. За словами політика, безпекова угода вже є.

«Зараз говорять, що нам потрібна потужна всеохоплюча безпекова угода, яка би надійно захищала інтереси України. Було дві надійних безпекових угоди: Вашингтонський договір і Варшавський договір. Вашингтонський договір - чинний потужний безпековий ефективний договір, який був підписаний в 1949 році. Цей договір - НАТО. Підпишіть, приєднайтеся і не потрібно винаходити велосипед», - сказав Порошенко під час виступу на Київській конференції партійної організації «Європейська Солідарність».

Україна так і не підписала надійний договір замість Будапештського меморандуму, як обіцяв ПорошенкоПрезидент України Петро Порошенко провалив обіцянку підписати новий міжнародний договір замість Будапештського меморандуму.

Він додав, що у грудні відбудеться саміт НАТО(Лондонський саміт 3-4 грудня – ред.)

Нагадаємо, у команді президента Володимира Зеленського планують домогтися підписання багатостороннього міжнародного договору, в якому провідні країни світу зобов'язуються гарантувати територіальну цілісність України.

Як відомо, до цього часу Україна так і не підписала надійний договір замість Будапештського меморандуму, як обіцяв Порошенко.

Також наші аналітики дослідили, чи варто Україні сподіватися на новий Будапештський меморандум.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: