«Формули Штайнмайера» не існує – Порошенко

Читать на русском
Формула Штайнмайєра, яка встановлює порядок врегулювання конфлікту на Донбасі, ні з ким не погоджена та її не існує.

«Формула Штайнмайєра», яка встановлює порядок врегулювання конфлікту на Донбасі, ні з ким не погоджена та її не існує.

Про це сказав п'ятий президент України, лідер парламентської партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко на «5 каналі».

Передчуття громадянської війни: чому Україна не підписала «формулу Штайнмаєра»Україна висунула умови щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, побоюючись проблем всередині країни.

«Ніякої угоди Штайнмайєра не існує в природі. Немає угоди Штайнмайєра. Ніякої «формули Штайнмайєра», нібито з кимось узгодженої, не існує», - сказав Порошенко.

Він розповів, що були пропозиції міністра закордонних справ Німеччини Франка Вальтера Штайнмайєра, які полягали в наступному: після того, як буде сформований компонент безпеки, після того, як буде проведена бездоганна організація виборів, після того, як ОБСЄ визнає ці вибори, які відповідають критеріям ОБСЄ і будуть вільними і демократичними, відповідати вільному волевиявленню громадян.

Штайнмайєр запропонував, щоб закон про особливий режим місцевого самоврядування вводився не через два тижні після виборів, коли виборчі комісії зобов'язані будуть підрахувати підсумки виборів, а в день виборів, тоді як ОБСЄ видасть звіт, що вибори є вільними.

«Ніяких інших позицій щодо перетасовки, що ми організовуємо виключно політичний процес, а безпеку не обговорюємо - це все вигадки пана Путіна», - підкреслив п'ятий президент України.

Раніше стало відомо, що у Зеленського мають намір узаконити «формулу Штайнмайэра».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: