Зеленський провів першу зустріч у Нью-Йорку

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський в Нью-Йорку провів зустріч із представниками української діаспори.

Президент України Володимир Зеленський в Нью-Йорку провів зустріч із представниками української діаспори.

Про це повідомив президент Українського конгресового комітету Америки (УККА) Андрій Футей після завершення зустрічі, передає Укрінформ.

Увечері в понеділок, 23 вересня, в рамках візиту до Нью-Йорку для участі в Генеральній асамблеї ООН Володимир Зеленський провів свою першу зустріч - відвідав Український інститут Америки, де поспілкувався з діаспорою. Він розповів представникам діаспори про свої плани відновлення територіальної цілісності країни.

«Президент був дуже відкритий з нами. Він людина, яка має страшний вантаж на своїх плечах у нинішній ситуації. Але він відверто пояснив нам деякі свої плани, в тому числі щодо Донбасу, Криму», - зазначив Футей.

Президент УККА повідомив, що громада з задоволенням відзначила той факт, що Володимир Зеленський приїхав на зустріч із діаспорою у першу чергу, відразу з літака.

«Він нас запевнив, що його шлях полягає в подальшому захисті української ідентичності, української територіальної цілісності, повернення всіх наших територій, вигнанні ворога, який окупував Україну», - підкреслив Футей.

Президент під час зустрічі також розповів про своє бачення ролі американської діаспори, зокрема, в спілкуванні з американською владою щодо подальшого розвитку України.

«Звичайно, кожен хотів би чути більше. Але треба розуміти, що йдуть переговори. Страшні переговори. З нашими союзниками - з Америкою, Канадою, Францією, Німеччиною. І навіть якщо б президент хотів розповісти всі деталі, зараз цього не можна робити», - пояснив він.

Раніше в ООН розповіли про умови об'єднання України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: