В ООН розповіли про умови об'єднання України

Читать на русском
В ООН заявили, що своєчасні виплати пенсії всім, хто має на неї право, і поліпшення умов пересування допоможе новій українській владі об'єднати суспільство.

В ООН заявили, що своєчасні виплати пенсії всім, хто має на неї право, і поліпшення умов пересування допоможе новій українській владі об'єднати суспільство.

Про це на брифінгу заявила голова моніторингової місії ООН із прав людини в Україні Матильда Богнер у вівторок, 17 вересня.

РФ очолила Радбез ООН. Чи будуть наслідки для України?Російська делегація головуватиме у Раді безпеки Організації об’єднаних націй протягом вересня.

«Ми з оптимізмом почули, що нове керівництво України прагне задовольнити потреби українців і зміцнити зв'язки з громадянами, які живуть по той бік лінії зіткнення і в Криму», - зазначила Богнер.

Вона вважає, що ці прагнення мають втілитися в конкретні дії.

«Ми готові забезпечити, щоб це здійснювалося у відповідності до міжнародних стандартів», - підкреслила вона.

За її словами, керівництво України декларує ідеї єдності.

«Поліпшення умов для пересування і забезпечення виплат пенсій всім, хто має на них право, були б конкретними діями, які відображають цю тезу. Люди заслуговують на справедливість в усіх випадках, коли їхні права були порушені», - сказала Богнер.

Раніше в ООН констатували зменшення жертв за час «хлібного» перемир'я на Донбасі.

Також нагадаємо, генсек ООН закликав Україну спростити процедуру відвідування Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: