У СБУ запевняють, що не забороняли Вишинському в'їзд до України

Читать на русском
Головному редактору РИА Новости Украина Кирилу Вишинському, підозрюваному в державній зраді, дозволений в’їзд до України.

Головному редактору «РИА Новости Украина» Кирилу Вишинському, підозрюваному в державній зраді, дозволений в’їзд до України.

Про це у відповідь на запит журналіста УНН повідомили в пресслужбі СБУ.

«Відповідно до статті 1 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» громадянин України ні за яких підстав не може бути обмежений у праві на в’їзд в Україну. Враховуючи викладене, питання щодо заборони в’їзду в Україну запитуваній особі (керівнику «РИА Новости Украина» Кирилу Вишинському — ред.) не розглядалося», — йдеться у відповіді на запит.

Раніше повідомлялося, що головний редактор «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський має намір приїхати на судове засідання щодо його справи до Києва 16 вересня.

Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року по підозрою в державній зраді.

Йому закидають участь у пропагандистських акціях в Криму навесні 2014 року, спрямованих на підтримку російської окупації півострова.

За це президент Росії Володимир Путін закритим указом нагородив громадянина України Вишинського медаллю за заслуги перед вітчизною.

Нагадаємо, в суботу, 7 вересня, між Україною і Росією відбувся обмін утримуваними особами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: