Вишинський у РФ дав пресконференцію про свій «обмін»

Читать на русском
Вишинський, якого звинувачували в держзраді і обміняли серед інших на українців, заявив, що не писав заяви на обмін.

Головний редактор «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський, якого звинувачували в держзраді і обміняли серед інших на українців, заявив, що не писав заяви на обмін.

Про це він сказав на прес-конференції в РФ.

«Я регулярно відмовлявся від обміну. Більше того, мені було сказано українськими політиками вже навесні цього року, що ми слово «обмін» стосовно вас не вживаємо, мова йде про взаємне звільнення. «Добре, – сказав я. – На волю я готовий, але обмінюватися, як і тоді заявляв, відмовляюся, тому що не розумію юридичного статусу цієї історії», - каже Вишинський.

Раніше у ГПУ заявили, що Вишинський написав заяву, в якому погодився взяти участь в обміні полоненими.

Як відомо, суд заарештував Кирила Вишинського у травні 2018 року за підозрою у держзраді після обшуків СБУ в офісі «РІА Новости-Україна».

22 серпня 2019 року ЗМІ повідомили, що Москва і Київ попередньо домовилися обміняти 33 росіян на 33 українців наприкінці серпня. За даними ЗМІ, серед цих осіб міг бути Вишинський.

28 серпня суд скасував рішення про арешт від 19 липня, коли Вишинському продовжили запобіжний захід на 2 місяці, і відпустили його під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, в суботу, 7 вересня, в аеропорту «Бориспіль» приземлився літак із звільненими українцями. Їх зустрічали родичі та керівництво країни.

Як відомо, мова йде про звільнення 35 українців, утримуваних Росією, в обмін на 35 ув'язнених, переданих Україною.

Лікарі «Феофанії» розповіли про стан звільнених з полону РФ українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: