У Кремлі відреагували на звільнення Вишинського

Читать на русском
Представник Кремля не став відповідати на питання, чи готова буде Росія зробити зустрічний крок після цього рішення суду.

Влада Росії привітала рішення київського суду, який в середу, 27 серпня, звільнив головного редактора агентства РІА «Новости Украины» Кирила Вишинського під особисте зобов'язання.

Про це сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС, пише «Слово і Діло».

«Ми в Кремлі вітаємо рішення про звільнення Вишинського. І поки в [інших] оцінках ми обмежимося. Ми вітаємо це рішення», - сказав Пєсков.

Представник Кремля не став відповідати на питання, чи готова буде Росія зробити зустрічний крок після цього рішення суду.

«Поки мені нічого додати до того, що ми вітаємо це рішення. Я говорив, що певні контакти здійснюються, більше мені додати нічого», - сказав він.

Також Пєсков відмовився коментувати інформацію про можливу дату обміну утримуваними особами між Росією і Україною.

«У Кремлі ніколи не говорили про те, що сьогодні щось планується. Тому я не знаю, звідки взята ця інформація», - сказав він, відповідаючи на питання про те, що обмін утримуваними особами відсувається на невизначений термін.

Нагадаємо, сьогодні Київський апеляційний суд скасував рішення Подільського райсуду Києва про продовження терміну утримання під вартою Вишинського і змінив запобіжний захід на особисте зобов'язання. Він має прибувати на вимогу в суд, утримуватися від спілкування зі свідками у своїй кримінальній справі, повідомляти суд про зміну місця проживання і роботи.

Раніше Москалькова відкинула можливість обміну Вишинського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: