У НАБУ закликали Зеленського не поширювати дезінформацію про відомство

Читать на русском
У Раді громадського контролю НАБУ відреагували на відеозвернення президента Зеленського, в якому той закликає громадян повідомляти у відомство про факти корупції.

У Раді громадського контролю НАБУ відреагували на відеозвернення президента Зеленського, в якому той закликає громадян повідомляти у відомство про факти корупції.

Відповідну заяву було опубліковано на сайті Ради в понеділок, 23 вересня.

Таким чином громадські працівники відповіли на сьогоднішнє відеозвернення президента, у якому він закликав українців повідомляти про корупційні злочини на гарячу лінію НАБУ.

У Наглядовій раді нагадали, що детективи Бюро займаються тільки корупційними правопорушеннями, які були здійснені вищими посадовими особами і складають загрозу національній безпеці, про що не сказав у своєму зверненні президент.

«Через помилкову інформацію про повноваження Бюро гаряча лінія НАБУ буде перевантажена дзвінками про порушення, які не є підслідними органу. Такі дії глави держави можуть призвести до дестабілізації роботи Бюро і викликати шквал негативу населення у зв'язку з тим, що більшість громадян не є фахівцями в Кримінальному процесуальному кодексі України і повністю довіряють словам президента. Отже громадяни вимагатимуть від органу розслідування справ, які йому не підслідні», - йдеться в повідомленні.

У Наглядовій раді також закликали президента розтлумачити сферу відповідальності НАБУ і повідомити, що з приводу корупційних злочинів, які не входять до компетенції НАБУ, треба звертатися в Нацполіцію, ДБР і СБУ. А також запропонували розглянути пропозицію про створення універсальної гарячої лінії для повідомлення про корупцію.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський записав відеозвернення до українців з проханням звертатися в НАБУ з повідомленнями про корупцію.

Раніше президент США Дональд Трамп визнав, що під час телефонної розмови із Зеленським обговорював корупцію і згадував в цьому контексті свого конкурента на виборах у 2020 році Джо Байдена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: