Кабмін запустив послугу е-пенсія

Читать на русском
Відповідною постановою передбачається введення онлайн-послуг у сфері пенсійного забезпечення.

Кабінет Міністрів України запустив послугу е-пенсія, схваливши постанову про електронні послуги у сфері пенсійного забезпечення.

Як пише «Слово і Діло», відповідне рішення було прийняте під час засідання уряду 17 липня.

Пенсії та пільги: що обіцяють партії на виборах-2019Пенсії 7 тисяч гривень, накопичувальну систему зі щорічною індексацією та 400 тисяч гривень за третю дитину щедро обіцяють політсили, які можуть пройти до парламенту.

Отже, заступник голови Держагентства з питань електронного уряду Олексій Віскуб у своєму Facebook зазначив, що постанова передбачає істотну оптимізацію і впровадження онлайн таких масових і суспільно важливих послуг: призначення пенсії; перерахунок пенсії; призначення до пенсії надбавок, допомог, доплат і компенсацій; відновлення виплати пенсії; переведення з одного виду пенсії на інший. За його словами, завдяки впровадженню електронної взаємодії кількість документів, що вимагаються від заявника, буде зменшено на дев'ять.

У пояснювальній записці до проєкту зазначено, що впровадження електронної взаємодії між органами Пенсійного фонду та іншими органами виконавчої влади дозволить використовувати потенціал п'яти-семи функціонуючих у державі електронних інформаційних реєстрів.

«З огляду на те, що в Україні близько 12 млн пенсіонерів, а також те, що є можливість подання заяв в електронному вигляді, суттєво зменшиться кількість громадян, які особисто відвідують органи Пенсійного фонду для надання документів. Відбудеться значна економія робочого часу працівників», - зазначається в записці.

У Кабміні також пояснили, що знизиться адміністративне навантаження на громадян. Істотно скоротиться кількість документів, які необхідно подавати для отримання пенсій, надбавок і доплат до них.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні збільшилася пенсія для осіб з тривалим трудовим стажем - не менш як 2000 грн. Також зросла мінімальна пенсія.

Як відомо, у результаті індексації з 1 березня пенсії підвищили 8,972 млн пенсіонерів з 10,2 млн.

Згідно з даними Мінфіну, за минулий рік пенсії в Україні зросли на 166 гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: