Президент Молдови обговорить в ООН ситуацію з Придністров'ям

Читать на русском
На засіданні Генеральної асамблеї ООН обговорять питання врегулювання придністровського конфлікту в Молдові - йдеться у заяві Додона у Facebook.

На засіданні Генеральної асамблеї ООН обговорять питання врегулювання придністровського конфлікту в Молдові. Про це йдеться у заяві молдовського президента Ігоря Додона у Facebook.

За словами Додона, під час свого виступу на щорічному засідання Генасамблеї ООН він обговорить перспектити врегулювання конфлікту в Придністров'ї. Також політик обговорить особливості внутрішньої та зовнішньої політики Молдови та інші теми.

Воєнні конфлікти на території колишнього СРСР за участю РФДо яких етнічних конфліктів причетна Москва й скільки новоутворених фейкових республік наразі перебувають на утриманні Кремля, дослідили наші аналітики.

«Вважаю цю поїздку однією з важливіших в цьому році з точки зору реалізації курсу на зважену зовнішню політику», - додав він.

Нагадаємо, колишньому президенту невизнаного Придністров'я заочно винесли вирок.

Як відомо, перші військові втручання Російської Федерації почалися відразу після розпаду СРСР, коли завдяки етнічним конфліктам північний сусід намагався ослабити прагнення до незалежності республік через давно відомий метод – розділяй і володарюй. «Слово і Діло» пропонує переглянути, в яких воєнних конфліктах на території колишнього Радянського Союзу «відзначилися» кремлівські стратеги за допомогою військових.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: