У Придністров'ї відмовилися від виведення військ РФ

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ невизнаної «Придністровської Молдавської Республіки» відмовилися від виведення військового контингенту Російської Федерації.

У Міністерстві закордонних справ невизнаної «Придністровської Молдавської Республіки» відмовилися від виведення військового контингенту Російської Федерації, до якого закликали в резолюції Генеральної Асамблеї ООН про Повне і беззастережне виведення іноземних збройних сил із території Республіки Молдова.

Зустріч у Відні щодо Придністров'я: прогрес у переговорах та об'єднання з УкраїноюПрезидент Молдови заявив, що Придністров'я може стати частиною Молдови або України. Днями, вперше з червня 2016 року, у Відні пройшли переговори про врегулювання придністровського конфлікту. Оцінили ситуацію експерти.

Про це повідомляє МЗС «ПМР», передає «Слово і Діло».

У Міністерстві закордонних справ «ПМР» підкреслюють, що «російські військовослужбовці в Придністров'ї виконують виключно завдання щодо забезпечення стійкого миру і безпеки, і ніяких інших збройних сил РФ, крім миротворчих, на території Придністровської Молдавської Республіки немає».

Також в заяві наголошується, що ніякі рішення про зміну формату «миротворчої операції під егідою Росії» не можуть бути прийняті без урахування думки «ПМР». І виведення війська не буде здійснено до остаточного врегулювання взаємовідносин між Придністров'ям і Республікою Молдова.

Раніше Україна визначилася з «коридором» для виведення військ РФ з Придністров'я.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: