Прокуратура повідомила про підозру головному інженеру готелю «Токіо Стар»

Читать на русском
Головного інженера готелю звинувачують у порушенні правил пожежної безпеки. У готелі неодноразово перед пожежею спрацьовували датчики захисту обладнання, але заходи для усунення причин не були вжиті.

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру головному інженера готелю Токіо Стар через порушення вимог пожежної безпеки.

Про це повідомляє прес-служба відомства в четвер, 19 вересня.

З 2009 року разом зі старшим адміністратором головний інженер фактично відповідав за дотримання пожежної безпеки в готелі. Згідно з інформацією з перевірок органів ДСНС, діяльність закладу роками велася з порушеннями пожежної безпеки.

Також зазначається, що протягом 2013 - 2018 років керівництво готелю разом з інженером і адміністратором систематично заважало перевіркам контролюючих органів.

«У липні цього року в готелі неодноразово спрацьовували автомати захисту електрообладнання, однак заходи для встановлення причин неполадок і їх усунення не було вжито. В результаті, через трагічну пожежу в серпні в готелі загинули люди», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в ніч на 17 серпня в Одесі сталася пожежа в готелі Токіо Стар, внаслідок якої загинули дев'ять осіб і десять постраждали. Всього в готелі знаходилися 200 чоловік, серед яких - 30 іноземців.

Пізніше було встановлено, що серед загиблих - громадянка Австралії, 10-річна мешканка Сум і її мати, жителі Дніпра, Києва, Одеської області. Згідно з результатами судово-медичного обстеження, причина смерті всіх загиблих - отруєння продуктами горіння.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: