Прокуратура повідомила про підозру адміністратору готелю «Токіо Стар» в Одесі

Читать на русском
Прокуратура Одеської області повідомила про підозру старшому адміністратору готелю «Токіо Стар» у порушенні правил пожежної безпеки.
Ілюстративне фото.

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру старшому адміністратору готелю «Токіо Стар» у порушенні правил пожежної безпеки, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 270 КК України).

Про це повідомляється на сайті прокуратури Одеської області.

Пожежа в готелі «Токіо Стар»: стало відомо про стан постраждалихДвоє постраждалих при пожежі в одеському готелі Токіо Стар залишаються в реанімації. Стан двох постраждалих не дозволяє перевести їх у звичайне відділення.

За даними розслідування, з 2009 року вказана особа працювала старшим адміністратором та, як фактичний керівник готелю, підпорядковувалась власникам приміщення, отримувала від них вказівки та звітувала про роботу закладу, передавала кошти від бізнесу.

Відповідно до домовленості, до функціональних обов’язків громадянки входило вирішення у тому числі питань, пов’язаних із пожежною безпекою закладу.

Під час виїзду на початку липня 2019 року на місце фахівці ДержНС склали акт про неможливість проведення перевірки у зв’язку з тим, що за інформацією адміністрації готелю підприємство припинило господарську діяльність за вказаною адресою.

У цьому ж місяці в приміщенні пральні, що фактично обслуговувала три готелі, почали спрацьовувати автомати захисту електрообладнання та плавитись розетки.

Нагадаємо, пожежа в «Токіо Стар в Одесі сталася 17 серпня. Займання вдалося ліквідувати лише через три години.

Спочатку повідомлялося про 8 загиблих і 10 потерпілих, але згодом під час слідчих дій було виявлено тіло ще однієї жертви.

За фактом події правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 («Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Поліція розглядає три версії причин пожежі в одеському готелі «Токіо Стар».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: