З'ясувалися теми наступних переговорів по газу

Читать на русском
З'ясувалося, які теми будуть обговорюватися на наступних тристоронніх переговорах щодо газу за участю України, Росії та Євросоюзу.

З'ясувалося, які теми будуть обговорюватися на наступних тристоронніх переговорах щодо газу за участю України, Росії та Євросоюзу.

Про це на брифінгу заявив віце-президент Єврокомісії з питань Енергосоюз Марош Шефчович у четвер, 19 вересня.

Газові переговори: якої помилки припустився «Нафтогаз» і до чого це призведеСьогодні, 19 вересня, тривають тристоронні газові переговори між Україною, ЄС і РФ щодо транзиту газу.

За словами Шефчовича, обговорюватимуть обсяги транзиту і прямі поставки українській стороні. Він зазначив, що на переговорах 19 вересня було розставлено «очевидні акценти».

«Для української сторони найважливіше добре функціонуючий транзит і обсяги газу для європейських споживачів. Російська сторона ж акцентувала на прямі поставки газу для українських користувачів. Це ті питання, які будуть обговорюватися на наступних переговорах», - зазначив Марош Шефчович.

Він також підкреслив, що Росія погодилася працювати над новим контрактом, який буде укладений з європейського законодавства. Питання обсягу транзиту, тарифів і тривалості контракту будуть обговорюватися на двосторонній основі між «Газпромом» і НАК «Нафтогаз України».

За результатами переговорів 19 вересня, Росія готова укласти транзитний контракт з Україною відповідно до норм ЄС.

Також відзначимо, в «Нафтогазі» готуються до зупинки транзиту газу з РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: