Зеленський і президент Словаччини обговорили транзит газу

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна і Словаччина докладуть зусиль для безперебійних поставок газу в Європу.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна і Словаччина докладуть зусиль для безперебійних поставок газу в Європу.

Про це він сказав на спільному брифінгу з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою.

«Україна і Словаччина є надійними транзитерами газу в Європу, і ми докладемо всіх зусиль для безперебійного постачання газу на європейський ринок», - заявив Зеленський.

Президент України додав, що покладає надії на головування Словаччини у ОБСЄ.

«Великі надії ми покладаємо на словацьке головування ОБСЄ, на подальші кроки задля суттєвого прогресу у цьому важливому для нашої країни питанні. Повне і стале припинення вогню, остаточне розведення сил в районі Станиці Луганської, яке має бути належним чином верифіковане ОБСЄ. Все це стане першими важливими кроками на шляху до митру. Очікуємо, що Словаччина і надалі ставитиме в ОБСЄ питання про повне виведення окупаційних військ з України та повернення під наш український контроль тимчасово окупованих територій», - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, президент Словаччини Зузана Чапутова, яка знаходиться в Києві з офіційним візитом, закликала підтримати санкції проти Росії.

Також під час зустрічі з Чапутовою Зеленський поставив завдання для Нормандського формату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: