У «Слузі народу» відреагували на прохання Кличка про вибори в Києві

Читать на русском
Корнієнко пропонує міському голові Києва Віталію Кличку написати офіційне прохання провести дострокові вибори до Київської ради.

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко пропонує міському голові Києва Віталію Кличку написати офіційне прохання провести дострокові вибори до Київської ради.

«Усні новини з сайтів, на жаль, для нас не є підставою, щоб про це навіть говорити в комітеті. Чекаємо офіційного звернення. Якщо воно буде процедурно правильно подано до Верховної ради, далі воно надійде в комітет. Ми будемо в комітеті визначатися», — сказа він «Інтерфакс-Україна».

Дострокові вибори в Києві: за яких умов у Кличка будуть шансиЗаступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко повідомив, що вибори мера Києва і депутатів Київради планують провести після завершення децентралізації.

Корнієнко уточнив, що наступне засідання комітету з питань організації державної влади і місцевого самоврядування, яке є головним в цьому питанні, відбудеться 1 жовтня.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко оприлюднив заяву, в якій закликав парламент провести дострокові вибори до Київради після того, як столичні депутати знову не забезпечили кворум для проведення засідання.

Раніше депутати від «Слуги народу» зареєстрували у Верховній раді законопроект №2143 про внесення змін до закону «Про столицю України – місто-герой Київ», який, зокрема, передбачає проведення позачергових виборів київського міського голови й депутатів Київської міської ради 8 грудня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: