Конгресмен запросила Гонтареву до США

Читать на русском
Колишню голову НБУ Валерію Гонтареву запросили до США для спілкування з американськими законодавцями після нападів на неї.

Колишню голову Національного банку України Валерію Гонтареву запросили до США для спілкування з американськими законодавцями після нападів на неї.

Співголова групи підтримки України в Палаті представників США, конгресменка від Демократичної партії Марсі Каптур 18 вересня заявила, що занепокоєна нападами на Гонтареву, пише «Радіо Свобода».

У мережі обговорюють підпал будинку ГонтаревоїПід Києвом згорів будинок ексглави НБУ Валерії Гонтаревої. До цього підпалили машину її невістки, а саму Гонтареву в Лондоні збив автомобіль.

«Ми спостерігаємо за цими подіями дуже уважно. Ми просто не можемо прийняти думку, що страх і кримінал, вбивство й руйнування є дорогою до майбутнього», – сказала Каптур.

Нагадаємо, колишня голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що вночі 17 вересня спалили її будинок в селі Гореничі під Києвом. Вона назвала «нісенітницею» слова своїх опонентів, які припускають, що вона сама організувала підпал будинку й автомобіля своєї невістки, щоб отримати політичний притулок у Великій Британії та уникнути слідства в Україні.

Президент України Володимир Зеленський сказав, що «чекає від відповідних відомств якнайшвидшого розкриття» підпалу будинку Гонтаревої, назвавши подію «провокацією».

Наприкінці серпня ексголову НБУ в столиці Великої Британії в Лондоні збив автомобіль.

За тиждень вона повідомила, що в Києві підпалили машину її невістки.

Напередодні останнього інциденту стало відомо, що Печерський райсуд Києва ухвалою від 27 серпня дозволив Держбюро розслідувань силовий привід Гонтаревої на допит у справі про зловживання службовим становищем членами правління Нацбанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: