У мережі обговорюють підпал будинку Гонтаревої

Читать на русском

Під Києвом згорів будинок ексглави НБУ Валерії Гонтаревої. До цього підпалили машину її невістки, а саму Гонтареву в Лондоні збив автомобіль.

Під Києвом в ніч проти 17 вересня згорів будинок колишньої очільниці Національного банку України Валерії Гонтаревої. Поліція розглядає підпал як одну з версій загоряння, порушено кримінально справу.

Сама Гонтарева сказала, що не знає, хто стоїть за підпалом будинку. Але, за її словами, отримує погрози протягом останніх п'яти років, зокрема, від Ігоря Коломойського й Андрія Портнова. «Це вже повне і остаточне беззаконня! Я не знаю, куди мені звертатися, терор триває», – заявила ексглава НБУ після пожежі.

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про інцидент.

«Отже, питання: що виграють умовні вороги Гонтаревої від цих підпалів? Нічого. Від слова зовсім. Вона вже не в НБУ і нічого не вирішує. А ось в контексті таких новин з підпалами шанси Гонтаревої отримати політичний притулок стають цілком реальними. Ще б пак, тут їй, вочевидь, загрожує небезпека. Тож, відповідь на питання «Кому потрібні підпали» очевидна. Самій ексглаві НБУ», – вважає Кирило Сазонов.

«Не зрозумів, чого так все перехвилювалися щодо підпалу будинку Гонтаревої, і чому ніхто не обурюється, коли на вулицях бандити палять будинки і машини один у одного. Гонтарева — «дівчина з історією». Від обслуговування схем Арбузова за часів Януковича до продовження обслуговування тих же схем вже з 14 по 18 рік плюс максимальне вбивство українських банків. Зрозуміло, що тепер настав час платити за беззаконня, і відразу почалися мутки: то машина типу наїде, то ще якась маячня, – і все, щоб отримати політичний притулок. То раптом «будинок загорівся», який, мабуть, в Лондоні застрахований. Проте, коли палає чийсь будинок, – це погано. Правоохоронці повинні це розслідувати», – написав Тарас Загородній.

«В Україні до Гонтаревої є питання у правоохоронних органів, на які колишня керівниця Нацбанку відповідати не хоче. Не так давно вона нахабно заявила, що до неї можуть їхати в Лондон і там допитувати. Вочевидь, повертатися в доступній для огляду перспективі до України вона не планує, чого, власне, і не приховує. Який сенс в спалюванні будинку, в який ніхто повертатися не збирається? Але не забуваємо, що зараз все ж таки Гонтарева перебуває в правовій державі. Логічно припустити, що якщо колись в Британію надійде запит на екстрадицію, то місцеві органи влади його серйозно розглянуть і, може, навіть задовольнять. Хоча є варіант, як убезпечити себе від ризиків екстрадиції, – отримати статус політичного біженця. Вочевидь, підпал будинку на Батьківщині після зміни влади – прекрасний аргумент в цій справі», – написав Петро Олещук.

«Подібні речі просто лякають і змушують замислитися, чи є насправді в Україні не вибіркове правосуддя, а безпека, рівність перед законом і справедливість. Як бізнесу, так і інвесторам це спрямовує не зовсім правильний сигнал і, звісно, бізнес стурбований такими новинами. Безумовно, якщо є питання, дискусії повинні бути, дискутувати можна по-різному. Але, все ж добре, коли ці дискусії залишаються в правовій і кабінетній площині, а не здаються зведенням рахунків», – написала Анна Дерев'янко.

Раніше невідомі підпалили в Києві автомобіль, який зареєстрований на невістку Валерії Гонтаревої. А саму Гонтареву в Лондоні збив автомобіль.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: