Шостий рік міністр: чому Зеленський залишив Авакова на посаді

Читать на русском
Валентин Войтковполітолог
Віктор Небоженкополітолог
Тарас Загороднійполіттехнолог

Згодом главі МВС Арсену Авакову можуть знайти іншу функцію, де він не матиме такого контролюючого пакета акцій, як в силовому блоці.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політтехнолог, виконавчий директор комунікаційної групи XPR Валентин Войтков.

«Аваков зіграв важливу роль, щоб вибори пройшли відносно чесно. У нього були власні мотиви не допустити переобрання Порошенка. Однак, це було на користь Зеленського», — підкреслив фахівець.

На його погляд, можливо, новий президент почувається вдячним за те, що під час кампанії МВС не опонувало Зе!Команді.

За його словами, Аваков вдало і вчасно зайняв місце арбітра.

Експерт звернув увагу, що дуже комплементарно про Авакова відгукується Коломойський, що також могло вплинути на ухвалення рішення.

Політолог Віктор Небоженко вважає, що Аваков добре зіграв зі своїм противником Порошенко.

Він не виключив, що лякалка про можливий переворот дозволила Авакову залишитися.

«Аваков правильно обрав стратегію: страх молодого оточення Зеленського перед можливим переворотом. У серіалі Зеленського «Слуга народу» є варіант перевороту. Новий президент став заручником власного кінематографічного образу», — підкреслив Небоженко.

Політтехнолог Тарас Загородній зазначив, що Аваков зміг дистанціюватися і показав хорошу роботу на виборах.

«Порошенко готує переворот»: добірка кращих жартів із соцмережНардеп Ліза Богуцька повідомила, що Петро Порошенко готує путч. Тому в уряді змушені залишити главу МВС Авакова.

«Потрібно розуміти, що Аваков не друга людина в державі. У нього є силовий ресурс, структури, які можуть проконтролювати ситуацію в складний момент. А у Зеленського поки будуть з цим проблеми», — пояснив політтехнолог.

Нагадаємо, голова фракції «Слуги народу» Давид Арахамія заявив, що Верховна рада України зможе звільнити міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова не раніше, ніж за півроку.

Він зазначив, що Аваков залишається в Кабміні під відповідальність Зеленського.

Як відомо, Коломойський вважає Авакова найбільш успішним міністром і найменш скандальним за останні п'ять років, «який зробив реформу, що хоч якось працює».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: