У ЗМІ анонсували зустріч Зеленського і Путіна

Читать на русском
У Мінську збереться контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі. Очікується прийняття рішень, які дадуть можливість для зустрічі президентів України та РФ.
Ілюстративне фото.

У Мінську в середу, 18 вересня, збереться контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі. Очікується прийняття рішень, які дадуть можливість для зустрічі президентів України та РФ.

На засіданні, ймовірно, будуть узгоджені терміни розведення військ, а також затверджена і підписана єдина редакція «формули Штайнмайера», пише «Коммерсантъ».

«Якщо це буде зроблено, ймовірність того, що перша зустріч президентів РФ і України Володимира Путіна і Володимира Зеленського відбудеться в жовтні - на саміті в «нормандському форматі», - наблизиться до 100%», - стверджує видання.

Засідання контактної групи по врегулюванню ситуації на сході України, яке пройде в Мінську 18 вересня, друге за рахунком в цьому місяці. Попереднє відбулося 4 вересня.

Нагадаємо, «формула Штайнмайера» передбачає порядок, при якому Верховна рада спочатку ухвалює закон про проведення виборів на території ОРДЛО, потім проводяться вибори на цій території, після чого ОБСЄ робить висновок про те, чи відповідали проведені вибори європейським стандартам.

У нормандський формат щодо врегулювання ситуації на Донбасі входять Україна, Німеччина, Росія та Франція.

Раніше Зеленський озвучив кроки на шляху до миру на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: