Богдан не виключає ідеї стати мером Києва. Які мотиви керівника ОПУ?

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Богдан має повне право балотуватися в мери Києва, але шансів у нього немає.

Так прокоментував «Слову і Ділу» політолог Володимир Цибулько заяву керівника Офісу президента Андрія Богдана про те, що він може взяти участь у виборах мера Києва.

На думку політолога, на дострокових виборах у столиці все залежатиме від киян, нового закону про столицю й того, хто стане потенційним претендентом на пост мера Києва.

Він звернув увагу, що група Коломойського вже готує Олександра Ткаченка в мерське крісло.

«Богдан, роблячи такі заяви, може натякати, що його потрібно зробити головою Київської міської адміністрації. Це інший сценарій. Шанси Богдана стати мером вкрай невеликі», — зауважив політолог.

Він висловив сумніви, що Богдан хоче отримати більше повноважень, оскільки в ролі керівника ОПУ їх більше, ніж достатньо.

Чому Кличко хоче, щоб дострокові вибори в Києві пройшли якнайшвидшеДострокові місцеві вибори в столиці може ініціювати міський голова Києва. Якщо Верховна рада ухвалить таке рішення, то вибори повинні відбутись протягом 90 днів.

«Заява про можливу участь у виборах мера — трохи істеричні маневри Богдана. Війна з Кличком набула дуже персоніфікованого формату. Богдан персонально пікує Кличка. У процесі формування фронту проти Кличка керівнику ОПУ нічого не залишилося, крім як підживлювати ситуацію подібними ініціативами», — пояснив Цибулько.

На його погляд, у Кличка є шанс переобратися мером Києва на дострокових виборах у столиці, але багато залежить від того, наскільки широку коаліцію він збере.

Експерт підкреслив, що партія Омельченка має свій електорат в Києві та посідає жорстку позицію стосовно Кличка. До того ж, нагадав політолог, представники партії СН майже тотально взяли мажоритарні округи в Києві.

«Якщо дострокові вибори мера Києва відбудуться в грудні, то ми побачимо реальний потенціал «Слуги народу» в столиці», — резюмував Володимир Цибулько.

Нагадаємо, чинний міський голова Києва Віталій Кличко має намір брати участь у наступних місцевих виборах. Раніше Богдан заявляв, що Кличко втратив контроль над столицею.

Також ми з'ясували, чому Кличко хоче, щоб дострокові вибори в Києві пройшли якомога швидше.

Нагадаємо, Кличко вже п'ять років керує Києвом. Топ обіцянок мера — за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: