В Євросоюзі почали розгляд справи проти Угорщини

Читать на русском
У Брюсселі розпочався розгляд дисциплінарної процедури щодо Угорщини.Її ініціювали торік. Уряд Угорщини каже, що процес політично вмотивований.

У Брюсселі розпочався розгляд дисциплінарної процедури щодо Угорщини.Її ініціювали торік.

На зустрічі міністрів у справах Євросоюзу був представлений звіт, в якому, зокрема, зазначаються утиски свободи ЗМІ, зміни у виборчому законодавстві, тиск на громадські інституції і закриття Центрально-Європейського університету в Угорщині, пише DW.

Автономія Закарпаття: чи є загроза дестабілізації в регіоніЛідер угорської праворадикальної партії Йоббік Томаш Шнайдер під час відвідин з приватним візитом Берегівського району Закарпатської області заявив про підтримку автономії регіону.

Німеччина і Франція закликали владу Угорщини надати докази неправомірності висунутих проти неї звинувачень у неповазі європейських цінностей і порушенні принципів правової держави.

У відповідь уряд Угорщини підтвердив свою позицію, стверджуючи, що розпочатий Єврокомісією штрафний процес «політично вмотивований».

Для винесення офіційного попередження Радою міністрів ЄС, яке стало б першим етапом штрафної процедури, необхідна підтримка 22 з 28 країн Євросоюзу, однак низка східноєвропейських членів спільноти виступають проти цього.

Нагадаємо, в України і Угорщини не прості відносини. Будапешт блокував проведення комісії Україна-НАТО через Язикова закону.

Також Угорщина підтримує угорську частину населення, від якої неодноразово були заяви про «автономію Закарпаття».

У відповідь в МЗС України заявили, що автономія для угорців в Закарпатській області неможлива за визначенням.

«Слово і Діло» також писало яку політику проводить Угорщина щодо країн-сусідів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: