США закликали Угорщину не блокувати комісію Україна-НАТО

Читать на русском
Будапешт не повинен використовувати своє членство в НАТО для вирішення розбіжностей з Києвом, зазначила американский дипломат.

Посол США в НАТО Кей Бейлі Хатчінсон повторно закликала Угорщину припинити перешкоджати співпраці Альянсу з Україною.

Як пише «Слово і Діло», про це вона заявила під час телефонного брифінгу в Брюсселі 2 жовтня, повідомляє «Голос Америки».

Віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Різка позиція Угорщини – це постріл собі в ногу»Віце-прем’єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла про перемовини з європейцями щодо Nord Stream – 2, про успіхи в автоматизації перевірки е-декларацій і про курс України в НАТО.

Зазначається, що посол прокоментувала проблеми у відносинах між Будапештом і Києвом, які загострилися через критику Угорщиною нового закону України про освіту.

«Ми продовжуємо закликати Угорщину не використовувати двосторонні розбіжності, які суперечать зобов'язанням НАТО співпрацювати з Україною», – зазначила Хатчінсон.

Вона наголосила, що «для України, яка зазнала російської агресії на своїй території, важливо, щоб ми допомагали їй усіма можливими способами».

Також посол висловила сподівання, що «Угорщина окремо врегулює з Україною свої розбіжності щодо закону про освіту», а потім долучиться до допомоги Києву.

Нагадаємо, причиною конфлікту Будапешта й Києва став український закон «Про освіту», який набув чинності 28 вересня 2017 року.

У процесі вирішення розбіжностей Угорщина висунула три умови та заблокувала діалог України з НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: