Ткач і Яневський відмовилися працювати в Раді з питань свободи слова при ОПУ

Читать на русском
Два журналіста відмовилися брати участь в роботі Ради з питань свободи слова при Офісі президента.
Михайло Ткач

Журналісти Михайло Ткач (проект «Схеми») і Данило Яневський (Skrypin.ua) відмовилися брати участь в роботі Ради з питань свободи слова при Офісі президента.

Про це повідомили в прес-службі ОПУ.

В ОПУ відзначили, що замість Ткача і Яневського до Ради будуть запрошені ті, хто зайняв наступні місця за результатами рейтингового голосування.

Ткач на своїй сторінці в Facebook написав, що його запрошували на установчі збори з обрання членів Ради, але він відмовився прийти, і до Ради його обрали без його відома. «Все йде до того, що це буде чергова бюрократична надбудова. Декларація без намірів. Те, як ця Рада була створена, не дає підстав вважати, що від неї буде користь. Хочете про свободу слова? Тоді подумайте, що президент зробив для того, щоб кати відчували себе в небезпеці, а журналісти – в безпеці?» – написав він.

Яневський так прокоментував свою відмову від участі в роботі Ради: «Мій принцип залишається незмінним – служити вам, а не служити державі».

Яневський відмовився працювати в Раді з питань свободи слова при Офісі Президентаskrypin.ua

Відзначимо, що на установчих зборах Ради обрали її тимчасовий склад, який повинен розробити положення про її діяльність. Після затвердження положення буде обраний постійний склад.

В ОП заявили, що Рада повинна сформулювати сучасний зміст поняття «свобода слова», розглядати окремі проблемні випадки в діяльності журналістів. Крім того, на засіданні обговорювалося питання введення національної прес-карти.

Нагадаємо, до Ради з питань свободи слова увійшли 15 осіб: шість журналістів, шість представників громадських організацій, представник Офісу президента, представник Спілки журналістів і незалежної медіа-профспілки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: