До складу Ради з питань свободи слова при ОП увійшли 15 осіб

Читать на русском
До складу Ради з питань свободи слова увійшли 15 осіб, зокрема, 6 журналістів і 6 представників громадських організацій.

До Ради з питань свободи слова, створення якої ініціював Офіс президента, увійшло 15 осіб, серед них шість журналістів.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Так, до Ради увійшли Михайло Ткач (Радіо Свобода), Наталя Гуменюк (Hromadske.UA), Павло Єлізаров (продюсер «Свобода слова Савіка Шустера»), Наталія Влащенко (ZiK), Данило Яневський (Skrypin.ua) і Вадим Міський (секретар наглядової ради Національної громадської телерадіокомпанії України).

Крім того, до Ради увійшли шість представників громадських організацій, представник Офісу президента, представник Спілки журналістів і незалежної медіа-профспілки.

Представники ЗМІ до Ради обиралися шляхом голосування: присутні на зустрічі повинні були вибрати одного з журналістів. Всі члени Ради зі свободи слова обрані на півроку.

Нагадаємо, 17 липня заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що ОПУ ініціює створення Ради з питань свободи слова. До складу Ради повинні були увійти по одному представнику від кожної редакції центральних ЗМІ.

В ОПУ очікують, що Рада допомагатиме фіксувати і усувати загрози для свободи слова, прояви цензури. Також серед пріоритетів – захист права журналістів на професію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: